0 0
Read Time3 Minute, 13 Second

A hipoallergén kutyatáp tudnivalókról úgy általában!

Úgy gondolom a világ legszebb kiskutyája a mienk! Mikor új életet kezdtünk a párommal arra jutottunk, hogy mielőtt gyermekeket vállalnánk, kipróbáljuk és fejlesztjük a felelősség érzetünket egy kiskutyával. Miután kislánykorom óta egy kék szemű husky volt az álom, a párom karácsonyra meglepett a világ legédesebb kis kutyusával, egy kék szemű, fekete- fehér életvidám huskyval. Mondanom sem kell minden vele töltött pillanat egy csoda! Az az életvidám játékosság, ami belőle sugároz páratlan! Eldöntöttük, hogy mindenből a legjobbat fogja kapni! Miután pedig allergiás reakciókat produkál bizonyos ételekre kénytelenek voltunk hipoallergén kutyatáp után nézni! Így felkutattam minden létező kis állat kereskedést, illetve azok weboldalain a leginkább megfelelő hipoallergén kutyatáp után. De a hatalmas választék végett, igen nehéz ésszerű döntést hozni, hiszen egészen el lehet veszni az extrábbnál extrább termékek rengetegében. Így végül teljes tanácstalanságunkban, állatorvos segítségét kértük aki olyan webshopok, mint a Petnet ilyesfajta termékeit ajánlotta, azzal a biztató ténnyel alátámasztva, hogy az ő kis kedvence is allergiás reakciókat produkált és ez a fajta kutyatáp abszolút  rendbe hozta a kis jószág emésztését. Így bizalommal fordultunk a Petnet felé, mondanom sem érdemes, hogy az állatorvosunk ajánlásának hála, teljesen elmúlt a kiskutya rosszulléte és újra olyan jóízűen eszik, mint azelőtt, hogy kijött volna nála ez az allergiás reakció.

Honnan tudtuk, hogy hipoallergén kutyatápra van szüksége a kiskutyánknak?

Tulajdonképpen első pillanattól egyértelmű volt, hogy allergiás reakciói vannak, ugyanis bizonyos tápanyag tartalmú ételek után erős rosszullét jött rá. Nem volt kedve sétálni, eltűnt a jókedve és annak ellenére, hogy amúgy maximálisan szobatiszta a hányás és a hasmenés monoton váltakozása jött rá a lakás bármely random pontján. Így számunkra teljesen egyértelműnek bizonyult, hogy hipoallergén kutyatápra van szüksége a kiskutyának. Az viszont a legkevésbé sem volt egyértelmű, hogy a hatalmas választékból mégis melyik fajta lenne számára a legideálisabb.

Mit ígérnek a hipoallergén kutyatápok?

Az ilyesfajta tápok elsősorban azt ígérik, hogy helyrehozza a felmerült problémákat, továbbá megszünteti a tüneteket, gyulladás csökkentő hatást vált ki. Illetve elmúlik a viszketés és a bőr egészséges lesz, amelyet a szőrzet megújulása és fényessé válása fog kísérni. Megoldódnak az emésztési problémák ezáltal javul a kutyus állapota és kondíciója, mindez pedig egészséget biztosít a kutyánknak és boldogságot nekünk!

A hipoallergén kutyatáphoz fűzött remények, illetve azoknak beváltása

Mivel a mi kiskutyánknak bőr illetve szőr problémája nem volt, így annak a hatásáról nem igen tudok nyilatkozni. Annyit tudok, hogy miután a mi problémánk az emésztőrendszerre összpontosult ezáltal hányás és hasmenés kísérte. Nálunk abszolút működött a Petnet speciális kutyatáp, a kis háziállatunk teljesen helyre jött, visszajött az életkedve és az örök mozgósága, illetve nem utolsósorban nagy örömünkre újra szobatiszta lett . Ami nekünk abszolút minden pénzt megér! Hiszen az ő egészsége a mi örömünk is! 

A hipoallergén kutyatápról a saját tapasztalatok alapján

Mint már a fentiekben is említettem, nekünk abszolút bevált a hipoallergén kutyatáp alkalmazása. Úgy gondolom nagyon fontos oda figyelni, arra mit kommunikál felénk a házi állatunk, hiszen mivel ők nem úgy kommunikál, mint egy kisgyermek így az ő metakommunikációjára kell figyelni, mint jelez? Nincsen életkedve? Nincsen jól? Keveset eszik?

Akkor felmerülhet, hogy valami probléma áll fent a háttérben. Ilyenkor feltétlen forduljunk állatorvoshoz! Hiszen a látszólagos életkedvtelenség mögött a háttérben elképzelhető, hogy komoly szövődmények állnak fent! A mi esetünkben példának okáért, ha jobban oda figyelünk a kutyus metakommunikációjára, akkor már hetekkel azelőtt észrevesszük, hogy valami nincsen rendben a kutyatáppal. De mentségünkre legyen szólva, hogy még újdonsült kutyatartók voltunk és sosem volt dolgunk kölyök kutyával. De úgy gondolom egy életre megtanultuk, hogy jobban oda figyeljünk a kiskutyánkra és ha valami meg nem magyarázható viselkedés változást látunk, azonnal állatorvoshoz forduljunk!

Konklúzióképpen mindenképpen tudom ajánlani a Petnet hipoallergén kutyatáp választékát! Számunkra rendkívül beálltak az ilyesfajta termékeik! Az fontos megemlíteni, hogy ezek a specifikus kutyatápok nyilvánvalóan egy kicsit magasabb árkategóriájú termékek, mint az általános normális tápok. De úgy gondolom a kis kedvencünk egészsége sokkalta fontosabb, mint egy kicsit magasabb összegű kutyatáp! Hiszen a kutyánk boldogsága, a mi boldogságunk is!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next post Szemüveget mindenkinek?
Menu