0 0
Read Time3 Minute, 39 Second

A KATA indítása

Bizonyára sokan gondolkoztunk már egy saját vállalkozás indításán. Jó ötletek mindig vannak, sokhoz szakképzés sem szükséges, nem kell hozzájuk diploma vagy papír, csupán néhány fontos információ a zsebünkben, és persze olyan termék vagy szolgáltatás, ami után valóban érdeklődnek is az emberek. Az interneten manapság számos remek ötletet találunk arra, hogyan is kell KATA adózásba fogni, azonban azt nem árt tudni, hogy minden évben lehetnek újítások, így a cikkek egy része az ideje miatt nem működőképes, míg mások esetleg fals vagy nem ránk vonatkozó információkat taglalnak. Hogyan is küszöbölhetjük ki ezt a hiányosságot?

Mi is a KATA?

Sokan keverik a vállalkozási formákat. Nos, a KATA önmagában nem a vállalkozásod megnevezése lesz, hanem egy adózási forma, amit több vállalkozói pozícióban is igénybe tudsz venni. Ezek közé tartozik az egyéni vállalkozás is, amely talán a legnépszerűbb vállalkozási forma napjainkban. De mi is kell egy katás adózás indításához? Nos, először is természetesen az ötlet, hogy mivel is szeretnénk foglalkozni, vagy mivel foglalkozhatunk. Kellő szakképzettség nélkül még így sem éri meg olyan dolgot elkezdenünk, amihez egyébként nem értünk. Aztán jó ötlet, hogyha az ember megnézi, mennyien foglalkoznak még hasonló termékekkel vagy szolgáltatásokkal, de még annál is fontosabb a kérdés persze, hogy ezt mennyien vennék igénybe? Tanácsadóknak, magántanároknak igazán jó megoldás lehet a KATA, hogyha nagyobb bevételre számítanak, azonban azt fontos már az elején tisztázni, hogy havi 1 milliót meghaladó bevétel esetében már érdemes meggondolni, hogy biztosan az embernek való-e a KATA, ekkor ugyanis még a rendes havi fix összegű huszonöt, ötven vagy hetvenöt ezer forintos adó mellé még negyven százalékos extra adót is kell fizetnünk. Piacképes, de nem nagy igénybevételű ötlet esetén azonban kiválóan működik. Természetesen azt is megtehetjük, hogy KATA adózással indítjuk el a saját kis vállakozást, hogy aztán adózási formát váltsunk, amikor már biztosan bejött az ötletünk, és nagyobb igény is van rá. A kezdés elengedhetetlen része természetesen tehát a piackutatás. Végezhetsz felméréseket, kereshetsz interneten példákat, megkérdezheted az ismerősi körödet, szerintük mennyire jó az ötletes (persze csak olyanokat, akiket megbízhatónak tartasz), vagy névtelen kérdőíveket tehetsz közre az interneten. Ha pedig találsz olyanokat, akik hasonlóan hozzád, már az adott dologgal keresik a kenyerüket? Piackutatási szempontból meg tudod nézni, hogy ők milyen minőségű szolgáltatást kínálnak mennyiért, és hogy hányan vették őket igénybe az adott áron. Így már sokkal könnyebben fogod tudni kezelni a saját pénzügyeidet is, hiszen sem túl áron alul nem éri meg dolgozni, míg a túlárazás a vevőkör szűkösségét eredményezheti.

A KATA kitanulása

Ahhoz, hogy a KATA minden csínját-bínját a magadévá tedd, nem elegendő az interneten kutakodni, és információktól hemzsegő cikkeket olvasgatni. Ha igazán érdekel az adózás, akkor létezik egy remek oktatóprogram a Katás leszek (https://katasleszek.hu/) oldalán, amelynek segítségével könnyedén a mesterévé válhatsz a dolognak. A KATA még úgy sem egyszerű, hogy profi könyvelő áll a hátad mögött, aki segít a pénzügyek elrendezésében. Ha most kezded az adott vállalkozást, és még mindig hezitálsz, amiért nem vagy biztos a papírozásban, akkor ezt az oldalt neked találták ki! Akár kezdő vagy, akár már katás magad is, az adózási forma kitanulása elengedhetetlen a számodra ahhoz, hogy egy igazán kiemelkedő üzletet tudj beindítani. Így magabiztosan állhatsz neki az üzlet indításának, és nem kell majd attól tartanod, hogy valamit esetleg elrontottál. Ne aggódj! Ha most indítod csak a vállalkozásod, akkor sem kell kihagynod ezt a remek lehetőséget. Az oldal pontosan tudja, hogy főleg kezdő katásként még nem keresel annyit, hogy egy igazán drága tanfolyamra előfizess. Így az áraikat is a te pénztárcádhoz szabták, így pedig, hogy az anyagrészek csupán néhány ezer forintból kijönnek, te is kitanulhatod az adózás minden apróságát, ami a későbbiekben még jól jöhet, és így kézben tudod majd tartani a saját pénzügyeidet is!

Ha megvan a KATA, indulhat az üzlet!

Az adózási forma természetesen nem minden. A vállalkozás egy befektetés, ami eleinte akár még veszteségesen is indulhat, sőt, valószínűleg így is fog, azonban megéri mégis próbálkoznia az embernek. Egy remek üzleti terv készítésével, megfelelő internetes marketinggel és a szolgáltatásod vagy termékeid naprakészen tartásával egészen biztosan nem fogsz süllyedő hajóban evezni. A vállalkozásnak pedig számos előnye van, hiszen te magad vagy a saját főnököd, tiéd a haszon legnagyobb része is, és így a munkabeosztás sem a hagyományos nyolctól négyig heti öt napban lesz, hanem változatos, kalandos. Néha persze akadnak hullámvölgyek a változatos életmódban és egy mindent megoldó főnök nélküli életben, de megéri belevágni mégis! Egy nap majd megköszönöd magadnak, hogy a saját tudásodba fektettél pénzt és energiát.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Ilyen a G3 fotóstúdió blog
Next post Az ősz legjobb döntése: a törölközőszárító radiátor
Menu