0 0
Read Time3 Minute, 48 Second

Idei kertátalakítás és a kulé kavics ára

A kulé kavics árak tekintetében idén sem kell meglepetésre számítanunk. Számos fajta, osztályozás létezik, nézzük meg, hogy mennyi és milyen kell egy kerthez, kocsi feljáróhoz, és egy átlagos udvar körülbelül mekkora összegből alakítható ki a segítségével. 

A kulé kavics ára osztályok szerint

A kulé kavics ára nagyban függ attól, hogy mekkora szemnagyságban vásárolunk. Ez érdekes kérdés lehet, mert általában több fajtára is szükség lehet, otthonra talán nem is kell rendelnünk, hanem valamilyen nagyobb barkácsolással foglalkozó üzletben is találhatunk ennek megfelelő termékeket. Hogyha azonban nagyobb udvarról van szó, vagy valamilyen közterületről, építményről, akkor mindenképpen érdemes már egy szóródóanyag szállító cég szolgáltatásait igénybe venni. 

kulé-kavics-ár_pic2

A kulé kavics ára tehát az osztályozástól is függ. Egyes helyeken eltérő osztályozási normák lehetnek, de általánosságban 4-8mm-es, 8-16, 16-32, 24-40 és 30-65mm-es változatokat különböztetünk meg. Ezek a milliméterek talán önmagukban nem mondanak sokat az embernek, amivel nincs is gond. Nézzük meg most azonban, hogy melyik méret milyen feladatok ellátására lehet alkalmas. 

A 4-8mm-es változat általában még díszítési jelleggel alkalmazott, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes nagyobb mennyiséget rendelni belőle. Hogyha olyan növényzetet szeretnénk egy kertbe, amivel kevés a gond, hogy ne kelljen állandóan a gazokat szedegetni. A kavicsok arra is nagyon jók, hogyha a növények járda mellett vannak elhelyezve, akkor sem a por, sem a sár nem fog átmenni a betonra, így kevesebbet kell majd sepregetni, takarítani. A lakásban és a kertben egyaránt alkalmazható, esztétikus és praktikus megoldás egyben. Ehhez hasonlóan a 8-16mm-es változat is növények alá mehet, kicsit nagyobb persze, még tartósabb. Igazából inkább ízlés kérdése, hogy ki melyik nagyságot preferálja. 

Az építkezéshez igazán innentől használjuk a kavicsokat. A 16-32-es méret már burkolásra alkalmas. Sok előnye van annak, hogyha egy autófeljárót beton helyett kavicsokkal készítünk el. Egyrészt spórolhatunk a költségeken, és még kevesebb energia befektetésével is elkészülhet a feljáró. A legnagyobb előnye talán abban rejlik, hogy nem kell annyira előkészíteni a felületet, és teljesen egyenessé varázsolni, elég az is, hogyha a lyukakat pótoljuk, azonban mérnöki pontosságra nem kell törekednie az embernek. 

Az ettől nagyobb méretek szintén alkalmasak a feljárók kialakításához. Talán, amire érdemes odafigyelni, hogy ne legyen túl nagy azért a méret, mert azon az ember gyalog könnyebben elcsúszik, kellemetlenebb lesz rajta a közlekedés. Persze egy idő után, hogyha már kellően kijárta az ember a területet, akkor a kövek lapjai egymáshoz idomulva viszonylag egyenes és szilárd réteget fognak képezni, azonban ehhez is idő kell. 

Mindemellett a nagyobb méretek lehetőséget adnak a vízelvezetéshez is otthonunkban. Talán kevesen tudják, de a kavics remek vízelvezető természetes alternatívája lehet az otthonunknak. A ház oldalához rakva egy sorban megelőzi, hogy a víz a falakhoz érjen, és belül penészgomba terjedjen el, vagy egyenesen átázzon a réteg. Másik vízelvezető helyzet lehet a járdák kérdése, ezek mellé is érdemes lehet egy kavicsréteget építeni. Nem csak jól néz ki, de elvezeti a vizet, a földes oldalról pedig kevésbé fogja átengedni a sarat és a port a járdára, ami megint csak kevesebb takarítást jelent a háziak számára. 

A kulé kavics árak alternatívája

Hogyha nem szeretnénk feltétlenül a kulé kavics árakra támaszkodni, akkor érdemes lehet megfontolni valamilyen másik természetes alternatíva használatát is. A szóródóanyag szállító cégek sokfajta egyéb anyaggal is foglalkoznak, amelyek kavicsok mellett vagy helyett is jól mutatnak. Ezek megismeréséhez tudom ajánlani a Fuvar-Oda oldalát: https://www.fuvar-oda.hu/kavics

kulé-kavics-ár_pic3

 Jó döntés lehet a bazalt vagy a murva használata, ezek is sok különböző méretben kaphatók, nyilván a képződésükben eltérő kőzetekről van szó, azonban a fő szempont lehet a választás során az adott kőzet ára, és persze míg a bazalt sötétszürke, fekete színű, addig a murva világos, sárgás fehér beütéssel rendelkezik. Nyilván szóba jöhet még a beton is sokszor, feljáróknál és járdák kiépítéséhez valóban átjárható utat jelent. Összességében, talán egy kicsit sok az otthonunkban azonban általában a beton, így szeretjük elkerülni a további használatát. Ilyenkor köztes megoldásként jöhetnek a térkövek, a lapos kavicsok által kiépített, kisebb kavicsokkal keretezett utak, de persze nagyon sok nagyon jó megoldás létezik. Érdemes lehet például annak utána olvasni, hogy hogyan lehet egy kavicsos feljárót is könnyen járhatóvá varázsolni. 

A kulé kavics árakhoz

A kulé kavics árak pontos megismeréséhez szüksége lesz az adott cégnek a szállítási címre, hogy ki tudják számolni a kellő üzemanyag költségeit. És persze órabérben sem mindegy, milyen messze van a szállítási cél. Esetleg érdemes lehet előre tudni, hogy mekkora mennyiséget szeretnénk rendelni, hogy más szóródóanyagokat is szeretnénk-e vagy éppen csak a kavicsokra lesz ezúttal szükség. Mind ezek tudatában induljunk neki a keresésnek. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
beépíthető hűtő1_3 Previous post Egy modern konyha elengedhetetlen része: a beépíthető hűtő
kutya-nyakoorv_pic3 Next post Megtaláltam a legjobb kutya nyakörvet
Menu