0 0
Read Time3 Minute, 52 Second

Az ember mindig tanul: így érdemes kutya nyakörvet vásárolni

Személy szerint sosem szerettem igazán a drágább nyakörveket választani, mindig jó volt, hogyha találtam egy olcsóbbat, mert a kutyám úgyis kibújik belőle és elveszíti valahol. Szerintem el is ásta a kutyám ezeket a kincseket. Azonban egy idő után sikeresen rátaláltam a Foresto nyakörvekre, amik a legjobb kutya nyakörvek a piacon véleményem szerint. És én sokat próbáltam már. Máris elárulom, hogy miért ezt tartom a legjobbnak. 

A kutya nyakörvek fontos kritériumai

A kutya nyakörvek kiválasztása sok esetben nehezebb feladat, mint ahogy azt az ember gondolná. Számos tényezőre érdemes odafigyelni. Említettem, hogy a kutyák nem szeretik a nyakörv viselését, ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie. Mint ahogy azt gondolhatjuk, elsősorban nem magukkal a nyakörvekkel van a gondjuk, hanem annak a szagával, minőségével, hogy mennyire zavaró számukra a mindennapi élet során. Éppen ezért olyan jó döntés a kutya nyakörvek közül éppen a Foresto márkát választani. 

kutya-nyakoorv_pic2

De milyen kritériumai is vannak egy kutya nyakörvnek?

A megbízható kutya nyakörv

 Először is, legyen megbízható. Hogyha csak sétálásra szánt, akkor persze a lényeg, hogy ne vágja az állatot, ne legyen számára kényelmetlen vagy olyan, amivel megsértheti magát. Hogyha azonban bolha- és kullancsirtó fajta, akkor használjon is. Ennek a Foresto nyakörv tökéletesen megfelel, mivel ezeket a rovarokat már az állat szőrén kiirtja, így nem csípik meg. Ez az egyik olyan dolog, amivel én személy szerint megjártam, amikor még csak kezdő állattartó voltam, hogy nem figyeltem oda erre a részletre. Ez azonban nagy hiba volt, mert hiába kezeli a többi nyakörv is a csípések esetleges következményeit, az állatnak magát a csípést ugyanúgy el kell szenvednie. A bolhák pedig igen kellemetlenül tudnak csípni, és viszkető pontot hagynak maguk után. És hát hogy mondja meg az ember egy kutyának, hogy ne vakarja a csípést, mert seb lesz? Sehogy. Egy idő után már csak vérző hegek maradnak, és az állat szőre is rámehet egy egyszerű bolhainvázióra. 

A kullancsok pedig egy egész külön téma. Az persze nagyon előnyös, hogyha a betegségek ellen van valami. Azonban a csípés önmagában is kellemetlen, néhány nap után maguktól is leválnának a vérszívók a kutya bőréről, azonban inkább levágni szoktuk őket, ami meg eleve kellemetlen élmény gazdaként és az állat számára sem éppen kellemes. 

Kényelmes kutya nyakörv

A kutya nyakörv kényelmessége nem is lehet kérdés, hogy benne legyen-e a szempontok között. Nem csak arról van itt szó, hogy az állatnak ne vágja meg a bőrét vagy ne hagyjon kellemetlen dörzsölést, hanem van még néhány összetevő. Például a szag. Sok nyakörv próbálja kellemetlen szaggal elűzni a vérszívókat, de ezzel az állatot is elűzi a saját közeléből. Ne lepődjünk meg tehát, hogyha a kutyánk minden tőle telhetőt megtesz majd az ilyen termékeknél, hogy leszedje azokat magáról. Ami persze nekünk nem éri meg, mert egy nyakörv jobb esetben is néhány ezer forintos kiadás. Úgyhogy a szagtalanság nagyon fontos szempont. 

Én még a kényelemhez sorolnám a vízállóságot is. A vízálló kutya nyakörvek nagy előnye az, hogy nem kell minden mosdatásnál levenni őket az állatról, ami sok kínlódást megkímél az ember számára. A kutyáknak is jó, hogy nem kell nedves anyagot cipelni a nyakukon, hogyha véletlenül beleugranak egy tócsába. Épp elég lesz a szőrüket megszárítani. 

kutya-nyakoorv_pic1

A kutya nyakörv tartóssága

Végül még a kutya nyakörv tartósságáról szeretnék néhány gondolatot megosztani. Ez a legfőbb érvem ugyanis a Foresto nyakörv mellett. Korábban mindig évi két-három terméket kellett vásárolnom, mindig tartottam otthon tartalékot is. Ezeknek már a szagukon lehet érezni, hogy egy idő után egyáltalán nem működnek, nem védik az állatot a kellemetlenségtől. Úgyhogy, valamilyen tartós darabra van szüksége az embernek, ami hosszabba képes ellátni minőségin a feladatát. Ezért tudom ajánlani ezt a márkát, nekem ez vált be. Egy átlagos nyakörvnél valamivel drágább ez ugyan, de az ára még jobb is, mivel ez a termék 8 teljes hónapig bírja a gyűrődést, ami a teljes éves rovarszezont lefedi. Télen pedig nincs rá szükség. Évi egyetlen termék megvásárlásával tehát elérhetjük a tökéletes védettséget a vérszívók elől. 

Úgyhogy remélem az én tapasztalataim tudtak segíteni a vásárlásban. Amióta megtaláltam a számomra tökéletes kutya nyakörvet, azóta nem is használok mást. Elég évente egyszer megvásárolnom egy darabot, és többé már nem kell a kullancsokat sem a kis házikedvencem bőréből kivágnom, ami sok kellemetlen perctől megkímél a mindennapok során. Nekem már csak emiatt is nagy kedvencem. Most már mehet a kutya a kertbe egészen nyugodtan, és játszhat a fák és a bokrok között egészen nyugodtan, nem kell aggódnom az épsége miatt. Felelősségteljes gazdaként mindenképpen figyeljünk oda, hogy milyen minőségű termékért adunk ki pénzt. Ez számomra csakis az ajánlott márka, amióta rátaláltam ezekre a termékekre, így bátran merem másoknak is ajánlani, akik szeretnék a legjobbat nyújtani kedvenceik számára. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kulé-kavics-ár_pic1 Previous post Milyen kulé kavics árakra számíthatunk a kertben?
iveco-szerviz_pic3 Next post Szükség volt az IVECO szervizre
Menu