0 0
Read Time3 Minute, 45 Second

Ezért vettem igénye éppen az IVECO szervizet

Az IVECO szerviz meglepő a cég saját márkás szervizét jelenti. Ez lényegében annyiból áll, hogy saját márkás alkatrészekkel tudják pótolni a tönkrement alkatrészeket, és hogy a szerelők itt értenek a legjobban ahhoz, amit csinálnak az IVECO járművek esetében. Én magam is egy teherautóval járok, ami már néhány éve forgalomban van, leginkább a 4×4-hez hasonló. Mára azért már akadnak vele gondok, bár semmi komoly, és azok is, amik vannak, inkább a meggondolatlan vezetési stílusom következményei inkább, mint a cégé. Így történt az is, hogy csikorogni kezdett valami nagyon az autóban, úgyhogy el kellett mennem szerelőhöz. Azonban nem minden ment simán. Erről fogok most egy kicsit részletesebben írni. 

iveco-szerviz_pic1

Út az IVECO szervizhez

Az IVECO szervizet már valamennyire ismertem én. Egyszer rendelnem kellett oda egy alkatrészt, mert nem volt hasonlója az autószerelő műhelynek, ahol éppen pihent a teherautóm. Ez akkor sem jelentett problémát, mondták, hogy hány napot venne igénybe minden kiszállítással, beszereléssel. Nekem sok volt az, kellett a munkához a kocsi, úgyhogy mondtam, hogy én akkor elmennék egyenes a márkaszervizbe, ahová megrendelték az alkatrészt, és akkor legalább nem kell a szállítási napokat megvárni. Az IVECO szerviz ebből a szempontból nagy segítség volt számomra, mert ott bár meg kellett hivatalosan rendelni az alkatrészt, gyakorlatilag készleten volt, és még aznap át tudtam venni, hogy felvették a megrendelést. Ennél az esetnél tehát minden simán ment. 

A mostani alkalommal azonban nem volt minden ilyen gördülékeny sajnos. Mivel nem lakok olyan közel a fővároshoz, gondoltam a falu szerelőjéhez viszem a kocsit, esetleg a szomszéd város nagyobb szerelőjéhez, aki majd biztosan ért hozzá, hogy mit kell csinálni. Meg akartam magamnak spórolni az időt is, az üzemanyagot is, szerintem teljesen érthető, és ha valóban értettek volna a teherautómhoz, akkor jól is mehetett volna a dolog. Azonban a falum autószerelője nem tudott segíteni, vetett rá egy pillantást, és arra jutott, hogy neki ez nem igazán a szakterülete, annyi éve nincs is még a szakmában, de a városban majd biztosan értenek hozzá. Szóval elmentem a városba, ahol ugyanúgy nem tudtak nekem segíteni, de mindezt három nap alatt tudták csak megmondani nekem, még szerettek volna néhány extra dolgot is kijavítani, ami simán működik még évekig. De a három nap alatt próbálkoztak, így nekem a szerelés díját ki kellett fizetnem, és a végén gyakorlatilag ott tartottam, hogy van egy megszerelt autóm, aminek ugyanaz a baja, mint amikor elvittem a szerelőhöz. Szerintem hasonló helyzetről még egy híres magyar kabaréjelenet is szól. 

Szóval, végül rávettem magam, hogy az IVECO szerviz üzletéhez forduljak. Ez végül jó döntésnek bizonyult, két nap alatt meg is volt az egész, és ők nem akartak velem feleslegesen cseréltetni alkatrészeket, mint az előző hely. Helyette kicserélték, amit kellett, elmúlt a csikorgás, és még át is nézték nekem az autót. Végül kaptam egy figyelmeztetést, hogy van egy-két dolog, ami majd pár hónap, esetleg egy-két év múlva problémát okozhat, azonban jelenleg nem volt komolyabb gondja a kocsimnak. 

Ezért érdemes az IVECO szervizet választani

Nos, én ebből a kalandomból megtanultam, hogy a legjobb a márkaszervizet választani, mert az ember úgyis ott köt ki, hogyha valami nagyobb gond van, és minden más próbálkozás maximum pénzkidobás és lehúzás. Persze, nem azt mondom, hogy minden egyes problémával az IVECO szervizbe kell rohanni, de azért, hogyha újabb alkatrészt kell majd cserélnem, vagy valamilyen rejtélyes hangot hallok majd a motor felől, egészen biztosan inkább megyek a fővárosba, mégha messze is van, mint hogy megint a vidéki megoldásokkal próbálkozzak. Habár maga az IVECO egy régi és jól ismert márka, attól még nem feltétlenül ismerik a nagyobb járművek, teherautók helyes javítását az autószerelők. A személyautók kezelése sokkal gyakoribb, így abban nagyobb gyakorlattal is rendelkeznek. Egy teherautó tulajdonosának pedig különösen fontos hogy értő kezek közé kerüljön a nagy és veszélyes járműve. 

iveco-szerviz_pic3

Az IVECO szerviz és az IVECO előnyök

Az IVECO-t mint márkát egyébként is sok szempontból előnyösnek tartom. Hogyha nem is az IVECO szervizet választanám, alkatrészcsere esetében mindenképpen olyan terméket rakatnék be a teherautómba, ami az ő gyártmányuk. Igyekeznek a nagyobb tartósságra, a jobb teljesítményre. A környezetkímélő megoldásokat kifejezetten szorgalmazzák, és számos területen végeznek nem csak kutatásokat, hanem fejlesztéseket is. A cég pedig minden alkatrészéhez ad támogatást is, tudjuk, mennyi a várható élettartam, így könnyebben be tudja az ember lőni, hogy mikor lenne érdemes újra meglátogatni az szervizet a biztonság kedvéért. Így elkerülhetőek a váratlan lerobbanások és komolyabb problémák, amik hosszasan megakasztanák a munkafolyamatot. Összességében tehát, én nagyon tudom ajánlani mindenkinek a IVECO szerviz szolgáltatásait és magát a céget is, szerintem jó döntés őket választani, nekem nem okoztak csalódást.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kutya-nyakoorv_pic3 Previous post Megtaláltam a legjobb kutya nyakörvet
munkasszallok-Budapest_pic3 Next post Munkásszállók Budapest környékén
Menu