0 0
Read Time3 Minute, 20 Second

Mikor lehet hasznos egy ponyvás kisteherautó bérlés?

Költözünk? Nem akarunk kötöztető céget alkalmazni? Szükségünk lenne egy aránylag nagy rakodótérrel rendelkező autóra? Nincsen a környezetünkben olyan, aki ebben az ügyben tudna segíteni? Válassza a ponyvás kisteherautó bérlést és garantáltan hatalmas teher megy le a válláról!

Tapasztalataim alapján egy költözés gördülékeny menetét jelentősen elősegíti egy ponyvás kisteherautó bérlése. Hiszen a költöztető szolgáltatások igénybe vétele egyrészt drágább, mint az adott opció, másrészt sokkal kötöttebb mintha mi azt saját erőből kivitelezzük. Számomra jóval egyszerűbbnek bizonyult az, hogy nem kellett előre időpontot egyeztetnem senkivel, hanem amikor úgy éreztem, hogy van időm és végre készen állok mind testben, mind lélekben arra, hogy költözzek, gondoltam egyet és felhívtam a barátaimat, hogy segítsenek költözni, mert végre készen állok a folyamatra. Mondanom sem kell azonnal a segítségemre siettek, elkezdtek lelkesen dobozolni én pedig gyorsan neki álltam bérelni egy ponyvás kisteherautót

A ponyvás kisteherautó bérlésés a menete

Az egész folyamat valójában roppant egyszerű. Mindössze annyi a dolgunk, hogy interneten utána nézzük, hogy hol van lehetőség egy ponyvás kisteherautó bérlésére. Itt több szempont alapján érdemes tájékozódni. Elsősorban, hogy mennyire található a kölcsönző pont közel az otthonunkhoz.  Továbbá ajánlatos utána nézni a cégek kínálatának, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol van számunkra ideális opció. Illetve szerintem nem árt a cégről és a szolgáltatásáról adott értékeléseket és véleményeket is elolvasni, mivel ezek általában egy korrekt és reális képet adnak a valóságról.

A kölcsönzés mente rendkívül egyszerű. Miután megtörtént az online lecsekkolása a helynek, el kell menni a helyszínre, ahol a kiválasztott autót némi kaució és az kölcsönzési összeg lerakása után igénybe is lehet venni. Általában meg van határozva az, hogy egy nap hány kilométert lehet megtenni a járművel és annak túllépésének az esetében erre mennyit kell ráfizetni kilométerenként. Továbbá azt is célszerű eldönteni, hogy hány napra vesszük igénybe a járművet. Amennyiben ezek a kérdések tisztázódtak semmi sem állhat útjában az autó kölcsönzésének.

Természetesen fontos, hogy a ponyvás kisteherautó bérlés közben úgy vigyázzunk a kölcsönzött autóra, mintha a sajátunk lenne, hiszen valószínűleg sokan mások fogják még rajtunk kívül igénybe venni az elkövetkezendőkben.

Az autó visszaszolgáltatása is tulajdonképpen ugyanilyen egyszerű. Vissza visszük a kölcsönzés lejártával az autót (lehetőleg olyan állapotban, ahogyan elhoztuk ) és el is végeztük a dolgunkat.

Költöztető szolgáltatás vagy ponyvás kisteherautó bérlés?

Én személy szerint mindenképpen a ponyvás kisteherautó bérlése mellett tenném le a voksomat a költöztető szolgáltatással szemben. Szerintem irreális pénzeket tudnak elkérni egy teljes körű költöztetés miatt. Márpedig minek fizessünk ki vészes összegeket, amikor az autó kölcsönzés szolgáltatásával ezt mi is meg tudjuk oldani. Ráadásul szerintem biztonságosabb is ha értékeinket szállítását mi magunk intézzük és nem pedig másra bízzuk. Nem a lopás miatt, hanem ilyenkor költözés alatt könnyen el kallódhatnak a dolgok. Szerintem mindenképpen biztonságosabb ha saját magunk intézzük az ilyesfajta dolgokat, hiszen akkor szisztematikusan tudjuk átvinni a dolgokat Másrészt szerintem a költözés egy hatalmas mérföld kő az ember életében és az ilyen jellegű eseményeket érdemes megélni úgy igazából. Valahogyan megvan annak a varázsa, ahogyan lassan összepakolunk kicsit nosztalgiázunk. Visszatekintünk az elmúlt időszakra és átgondoljuk az eseményeket majd összehívjuk a barátokat, akikkel együtt lebonyolítjuk a költözés teljes folyamatát. Közben vicces történeteket mesélünk, éneklünk és kacagunk. Szerintem ennek is megvan a maga csodás varázsa és nem érdemes ezt eldobni és egy szolgáltatóra bízni a teljes költöztetést. Szerintem inkább béreljünk ponyvás kisteherautót és vágjunk neki a költözésnek a barátokkal.

 Nekem személy szerint a legszebb és legmaradandóbb élményem a szüleimtől való elköltözésem volt. Szüleim ragaszkodtak ahhoz, hogy költöztető szolgáltatás alternatíváját válasszam, de mivel én már akkor tudtam, hogy életem nagy pillanatai közé fogom sorolni ezt az élményt, hiszen ez egy hatalmas mérföldkő volt az életemben, összehívtam a barátaimat és együttes erővel neki vágtunk a költözésnek. Béreltük egy platós kisteherautót, hogy tudjuk mivel szállítani a bútorokat. Mi lányok dobozoltunk és takarítottunk a fiuk pedig cipeltek és szállítottak. Mindössze egy nap alatt sikerült megoldanunk a költöztetést a ponyvás kisteherautó segítségével. Hatalmas és felejthetetlen élmény volt, végig bolondoztuk az egész napot és csodásan éreztük magunkat.

Mindenképpen ajánlom ezt az opciót, mivel maximálisan megéri és csodás, életre szóló pillanatokkal leszünk gazdagabbak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Válasszuk a legideálisabb lámpát!
Next post Az első lépések a plotter vásárlás felé
Menu