0 0
Read Time3 Minute, 28 Second

Az első kérdés: Milyen lámpa illik a legjobban a lakásomhoz?

Úgy gondolom, egy lakás akkor tud igazán tündökölni, ha harmónia uralkodik benne. Nem szedett- veddett bútorok vannak mindenhol, hanem alapvetően legalább az adott helységen belül megegyeznek az árnyalatok és a kompozíciók. Persze tisztában vagyok azzal, hogy nem mindenki a letisztultság és a minimalizmus híve, mint én, de úgy gondolom, meglehet találni az arany közép utat a hipster káosz és a minimalista fekete-fehér között. Számomra speciel rendkívül fontos az, hogy a bútorok harmonizáljanak a kiegészítőkkel.  A lámpa ne legyen teljesen más stílus világ, mint a többi bútorzat, hanem nagy vonalakban egységes legyen. Lakberendezők azt szokták tanácsolni, hogy maximum három szín domináljon egy adott térben. Én speciel megfogadtam ezt a tanácsot, lakásomban a fehér a szürke és az arany dominál leginkább. Természetesen ez nem egy kőbe vésett szabály, hiszen aki egy kicsi szépérzékkel is rendelkezik, az azonnal látja, hogy mi az, ami illik a lakásába és mi az, ami a legkevésbé sem.

Az egyik legkardinálisabb kérdés: avagy a lámpa kiválasztása

Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy mennyire meghatározó jelentőségű lehet a lámpa kiválasztása. Többek között azért is, mert az egész lakásnak az atmoszféráját a fényviszonyok határozzák meg. Van, aki az egészen hideg fényű lámpák részesíti előnyben, ezzel szemben én a meleg egészen lágy, kissé szórt fényű verziókért vagyok oda. Számomra az otthon a biztonságot, a meleget és a békét jelenti, ehhez az életérzéshez pedig leginkább a meleg fényű lámpák passzolnak. Persze létezik olyan, aki a Ledes világításra esküszik, de én inkább maradok a hagyományos verziónál, nekem ez a megoldás áll a legközelebb a szívemhez. Imádom az az egészen homályos fényeket, melyek éppen csak megvilágítják a szobát, imádom a hangulat világítást, a fény füzéreket és mindent, ami kicsit sejtelmes, kissé titokzatos.

Amikor a lakásomba először kerestem lámpát ezek a szempontok alapján próbáltam haladni. Elsősorban kiemelten fontos volt számomra, hogy a kiválasztott lámpák harmonizáljanak a lakás többi részével. Miután én speciel az egészen modern, letisztult stílus világot kedvelem egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon kezdek el keresgélni. Miután már otthon a laptopomon utána jártam annak, hogy milyen kínálat létezik az én ízlésvilágom keretein belül, nagy vonalakban tisztában voltam azzal, hogy pontosan mit is keresek. Felkutattam a legmenőbb lámpa üzleteket és azok alapján kezdtem el végig járni a várost. Természetesen tisztában voltam azzal, hogy ha ennyire konkrét elképzelésekkel vágok neki a városnak, mint azt ebben az esetben tettem, annak nem biztos, hogy áldásos következményei lesznek, ugyanis valószínűleg pont olyat, ami elképzeltünk nem fogunk találni.

Az álom lámpa számomra..

Mint már említettem elég specifikus elképzeléseim voltak az álom lámpám megtalálásának a tekintetében. Nem lehet túl erős a fénye, mert megfájdul tőle a fejem, ne legyen eltérő a lakásom stílusától, legyen modern és letisztult és még sorolhatnám. Hosszas keresgélés után rátaláltam az álom lámpámra. Aranyszínű így megy a lakás kiegészítőihez, egyben modern és letisztult így követi azt a stílus vonalat, amit én szeretek a lakberendezésben. A fénye pont jó, tehát a fejem sem fog megfájdulni. Vagyis minden szempontnak megfelel, ami nekem számít. Sőt ami extra bónusz volt számomra, hogy nem elég, hogy gyönyörű fénye volt a lámpának, de mindenféle méretben is megtalálható volt, így tulajdonképpen az egész lakást ugyanolyan stílusú lámpákkal tudtam felszerelni. Ez pedig számomra óriási könnyebbséget jelentett, hiszen nagyon fontosnak tartom, hogy a különböző lámpák is összhangban legyenek egymással és ne legyen kesze-kusza hatás amiatt, mert különböznek. Rendkívül meg voltam elégedve a Ledguru kínálatával és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézzen fel a weboldalukra, amely a https://ledguru.hu/lampatestek-165/mennyezetil-lampa-166 linken található. Én abszolút meg voltam elégedve a kínálatukkal és a szolgáltatásukkal egyaránt, így mindenkinek szívből ajánlom a céget.

Mire figyeljünk az álom lámpa kiválasztásakor?

Bár sokszor megesik velünk az, hogy amikor megtaláljuk azt a terméket, amely a leginkább passzol az ízlésvilágunkkal, minden más szempontot elfelejtünk, és abszolút nem vesszük azokat figyelembe, mivel dizájnban az adott lámpa passzol hozzánk a legjobban. Rendkívül fontos a dizájn és az esztétika, de semmiképpen sem a minőség és a teljesítmény oltárán. Alaposan nézzünk utána a forgalmazónak, az arról íródott véleményeknek, illetve azoknak a szempontoknak, amik számunkra fontosak. Ne engedjünk ezekből, hiszen ha az első helyen nem is, de előbb utóbb biztosan megtaláljuk a számunkra legideálisabb világítótestet!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post A meleget adó erő, a radiátor
Next post Ponyvás kisteherautó bérlés egyszerűen
Menu