0 0
Read Time3 Minute, 24 Second

Egészséges életmódra váltás, avagy az 5 literes almalé

Nem tudom pontosan mi történhetett velem az elmúlt ídőszakban, de úgy tapasztaltam, hogy a testemnek és a lelkemnek is egyaránt szüksége van a teljes megújulásra. Elkezdtem újra sportolni egészségesen táplálkozni, jobban oda figyelni önmagamra. Teljes tisztitó kúrára ítéltem a testem. Elhagytam a cukrozott üditőket, az egészségtelen ételeket és áttértem a gyógyteákra a napi adag colám helyett már inkább 5 literes almalét iszom, mivel az elmúlt ídőben azt vettem észre, hogy kicsit ráfüggtem a cukros üditőkre és a csokikra. A testem azonnal jelzett is, hogy nem haladok jó irányba fékezzem meg magam. Így komoly erőfeszítések árán elhatároztam, hogy életmódot váltok. Fontos számomra a testi lelki egészségem és amennyiben ennek az az ára, hogy bizonyos dolgokat nélülöznöm kell, akkor nélkülözni fogom azokat. Hiszen úgy gondolom a hosszú és boldog élet titka a testi- lelki egészségünk tökéletes harmóniája.

Az életmódváltás kis lépésekben- cola helyett 5 literes almalé

Úgy gondolom ahhoz, hogy ne éljük meg nagyon radikálisan az ilyesfajta változásokat fontos, hogy fokozatosan álljunk át az egészségesebb táplálkozásra. Példának okáért, ha egy ideig nagyon sok édességet ettünk és utána nagyon radikálisan megvonjuk magunktól, akkor hirtelen nagyon le fog esni a cukorszintünk. Előfordulhat, hogy rosszul leszünk, sőt esetleg el is ájulhatunk. Így semmiképpen nem tanácsolom azt, hogy hirtelen mindent megvonjunk magunktól. Fokozatosan lépésről lépésre kell haladni. Hiszen egyrészt tartós eredményt csak hosszú távú befektetett energiával tudunk elérni, másrészt szüksége van a a szervezetünknek egy íőre ahhoz, hogy teljesen át tudjon állni az új életritmusra. Így szerintem tényleg csak egészen apró lépésekben haladjunk, esetleg kezdetben hagyjuk el a Colát és pótoljuk azt 5 literes almalével. Utána következő lépésként , hagyjuk el a csokikat, a szénhidrát illetve zsíros ételeke kiváltképpen a ,,fast foodokat” és kezdjünk el egy szénhidrát és zsír szegényebb táplálkozást. Megfogjuk tapasztalni, hogy nem csak kilók fogynak majd le rólunk, hanem a kedélyállapotunk is sokkal jobb lesz. Energiával telinek és fittnek fogjuk érezni magunkat, és olyan benső erők szabadulnak fel bennünk, mintha képesek lennénk az egész világot megváltani!

Radikális fogyókúra, avagy bírd ki estig egy 5 literes almalével!

A kezdetleges és fokozatos átállás után, úgy éreztem valami teljesen új táplálkozási rendszert szeretnék kipróbálni. Egy olyan jellegűt, amiben heti vagy akár napi mennyiségben adunk lehetőséget a testünknek egyfajta tisztító kúrát tartani.

Én személyesen úgy vettem észre, hogy nekem a nap közbeni étkezés nem tesz jót. Fáradt és tompa leszek,,ami a munkám miatt nem feltétlen a legjobb opció. Hiszen aki kreatív munkát végez annak rendkívül fontos a a penge éles gondolkodás. Így utána kerestem annak, hogy milyen jellegű diéták vannak, amelyek erre a menetre épülnek. Így találtam meg a harcosok diétáját vagy másik nevén az időszakos böjtöt. A félreértsek elkerülése végett tisztáznám, hogy ez abszolút nem vallási jellegű diéta, ne vezessen félre senkit a böjt kifejezés. Eredetileg az Izraeli katonák fejlesztették ki ezt a diétát, mivel észrevették, hogy ha napközben étkeznek, akkor lelassulnak, többeknél beüt a kaja kóma, ami a hadseregben egészen életveszélyes is lehet. Így hát egy újfajta étrendet vezettek be, napközben kizárólag vitamin dús gyümölcsöket illetve zöldségeket, száz százalékos vagy legalábbis magas gyümölcstartalmú rostos italokat fogyasztottak. Így bár a cukor szintjüket szinten tartották, mégsem tompultak le és folyamatosan készen álltak a bevetésre.

 Nekem személy szerint nagyon bevált ez a diéta, régebben rengeteget fogytam le ezzel és a szervezetemre is maximálisan jótékony hatást gyakorolt. Most pedig, hogy újra kicsit ellustultam és némileg elengedem magam, visszatérek ehhez a módszerhez. Régebben én a napközbeni időszakot kizárólag magas gyümölcstartalmú üdítőkkel bírtam ki. Estig szinte kizárólag csakis ezeket ittam. Tapasztalataim alapján meleg szívvel tudom ajánlani a Simon gyümölcs italait, kiváltképpen az 5 literes almalevüket, mely száz százalékban csakis alma minden tartósítószer vagy hozzáadott cukor nélkül. Böjt ide vagy oda az 5 literes almalét mindenképpen csak ajánlani tudom!

Az 5 literes almalé minden szempontból egészséges

Konklúzióképpen szerintem nagyon fontos az, hogy a saját határainkon belül váltsunk lépésenként életmódot! Semmiképpen ne kezdjünk bele radikálisan, hanem fokozatosan álljunk át a kívánt életformára. Miután pedig szervezetünk már arányaiban megszokta a változást, gondolkozhatunk azon, hogy milyen diéta az ami számunkra a legkönnyebben kivitelezhető és ne feledjük el, minden apró lépés közelebb visz, minket a nagy célhoz!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Szemüveget mindenkinek?
Next post A meleget adó erő, a radiátor
Menu