Igg teszt, avagy mindent az antigén Covid gyorstesztekről és azok hatékonyságáról

0 0
Read Time3 Minute, 15 Second

Igg teszt, avagy a Covid tesztekről személyes tapasztalat szerint

Tulajdonképpen az eddigiekben, vagyis az immár egy éve folyamatosan zajló Covid cirkusz alatt egyszer sem igazán volt gondom semmiféle Covid tünettel, vagy bármiféle arra utaló jel sem volt, hogy esetleg Covidos lennék vagy bármely ismerősöm esetleg elkapta volna a vírust. Annak ellenére, hogy egy éve szorosan a mindennapjaink része a vírus igazából eddig mintha teljesen elkerült volna minket, pedig őszintén be kell, valljam én a járvány kitörésekor még Olaszországban tartózkodtam és mégis elkerült akkor a járvány első hulláma. Azóta számos Igg tesztet, PCR illetve különböző gyors teszteket végeztek rajtam, hiszen a járvány ellenére rendszeresen jártam forgatásokra illetve mindenfajta olyan munkát is vállaltam mely során elképesztően sok emberrel érintkezünk, és tulajdonképpen akarjuk vagy sem önkéntelenül kitesszük magunkat a fertőzés veszélynek.

Természetesen az sem segített a helyzeten, hogy bizony kizárólag tömegközlekedéssel tudtam közlekedni, mivel a jogosítványomat Covid előtt kezdtem el csinálni és sajnos a járvány miatt jó ideg szünetelt a tanuló vezetés lehetősége, amikor pedig már módomban állt volna újra kezdeni úgy voltam vele, hogy ha majd ennek az egésznek vége lesz, akkor fogok neki állni újra megcsinálni a jogosítványt nyugodtan és akadály mentesen. Viszont ebben a helyzetben valljuk be a tömegközlekedés a legnagyobb vírus forrás, mely aztán egészen biztosan kitesz a fertőzés veszélynek. Persze nyilván nem akarok senkinél okosabb lenni, de számomra a 8 órás kijárási tilalom bevezetése és az, ami ennek a következménye, amilyen hatalmas tömegeket tud okozni a bevásárló központokban olyan 6-7 óra tájban az is a tökéletes gócpont a vírusnak. Hiszen a legtöbb ember 5-ig dolgozik, és csak utána tud elmenni, vásárolni, így 6 óra környékén elképesztő tömeg tud kialakulni a különböző élelmiszerüzletekben vagy nagyobb bevásárló központokban. Továbbá szintén nem utolsó sorban bevallom, hogy igencsak gyakran találkozom a barátaimmal, bármiféle szociális élet lehetőségének a hiányában ez az egyetlen olyan időtöltés, amit igazán élvezek és bizony ez is igencsak komoly veszélyfaktort tartalmaz, hiszen az 10 barátom, akikkel szoktam találkozni is rengeteg emberrel érintkezik a mindennapi életük során így növelve annak a lehetőségét, hogy akár egymástól is elkapjuk a vírust. Az alábbiakban azt mesélném el, hogy hogyan kaptam el én is majdnem a vírust és hogy mennyire hasznosnak bizonyult az Igg teszt.

Hasznos volt az Igg teszt?

Szerintem elképesztően jó ötlet volt megrendelni az adott Igg teszteket és letesztelni magunkat, hiszen így nagyon hamar kiderült az, hogy mennyire volt valós illetve valótlan a gyanúnk a Covidos megbetegedéseinket illetően.  Akit bővebben érdekelnének az Igg tesztek azok az alábbi linken tudnak ennek utána nézni https://www.synlab.hu/lakossagi/vizsgalat/sars-cov-2-igg-antitest-vizsgalat-venas-verbol-abbott-cmia-modszerrel. Én személy szerint rendkívül tudom ajánlani az Igg teszteket, hiszen számunkra nagyon nagy segítséget nyújtottak és igencsak megkönnyítették azt, hogy ne kelljen mindannyiunknak karanténba vonulnia. Arról nem is beszélve, hogy egymásnak csinálva sokkalta barátságosabb hangulata volt az egésznek, mintha komoly orvosi közegben került volna sor a tesztelésre, így egészen barátságos folyamatnak bizonyult.

A saját korona történetem, avagy az Igg teszt

Mint már az előbbiekben is említettem én viszonylag rendszeresen, heti többször összejárok a barátaimmal társasozni, kártyázni néhol iszogatni is. Egészen eddig semmi probléma nem is adódott ebből, mígnem kiderült tegnap, hogy az egyik barátunk a társaságból koronás. Tulajdonképpen abban a pillanatban, hogy ezt megtudtuk mindannyian elkezdtünk hipochonder módon figyelni magunkon a koronás tüneteket és egyre inkább bemesélni magunknak, hogy miután a hétvégén érintkeztünk egymással biztosan mi is koronásak vagyunk és egészen biztosan pozitív lesz a tesztünk. Így eldöntöttük, hogy ez nem állapot ezért szerünk mindannyiunknak elég Igg tesztet és leteszteljük egymást, így szembenézünk azzal, hogy vajon karanténba kell e vonulnunk vagy sem. Tulajdonképpen ez volt a lehető legjobb dolog, amit tehettünk, ugyanis így nagyon hamar véget vettettünk a hipochonder félelmeinknek és szembe nézhettünk a tényekkel az Igg teszt segítségével. Az egész elképesztően hamar és gördülékenyen ment az Igg tesztek segítségével és így viszonylag hamar ki is derült, hogy egy teljes albérletnyi barátunk koronás lett, míg a többiek mind negatívak lettünk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Guess szemüveg ajándékba?
hűtős furgon1_1 Next post Segítség a vállalkozásban: a hűtős furgonról
Menu